warning: Illegal string offset 'files' in /www/webvol33/at/fj653cd57rjbngr/soderslattsmuseer.se/public_html/modules/upload/upload.module on line 281.

Kartan fungera lite olika beroende på om du använder en dator eller surfplatta/mobil.
 

på Dator

1. Du börjar med att håll ner musknappen och dra för att markera det området du är intresserad av.

2: Du får upp en kryssbox där du väljer vilken typ av resmål du är intresserad av, klicka sen på ”Visa på kartan".

3. Nu får du upp ditt markerade område och en del ”kartnålar” med symboler som motsvarar symbolerna i föregående kryssbox. För musen över symbolerna och du ser ”pratbubblor” med kort information över resmålen. Klicka på en kartnål och du får upp en informationsruta som innehåller längre beskrivning och ev. lite historia om resmålet.

4. Överst till höger i info-rutan finner du ett antal symboler som visar en nerdimmad info-symbol eftersom info delen kommer upp först, en eventuell filmsymbol på de resmål som har en film att visa, symbol förstoringsglas över karta, som visar kartan till höger i större ruta, under kamerasymbol visas bilder över resmålet. Till slut en knapp som stänger info rutan och du kommer tillbaka till kartan.

5. Vill du välja andra resmål som du tidigare inte valde i samma område trycker du på knappen ”GO” där du nu kan markerafler resmål. Om du vill välja ett annat område på kartan tryck på förstoringsglaset till höger, och börja om från punkt 1.
 

På surfplatta

1. Tryck på knappen ”GO”. Du får upp en kryssbox där du väljer vilken typ av resmål du är intresserad av, klicka sen på ”Visa på kartan".

2. Du får upp dina valda resmålstyper over hela kartan. Zooma in på det område du är intresserad av (antingen med de vanliga knip & vidgarörelsen med tummen och pekfingert eller klicka på + eller - i kartans nedre vänstra hörn). Håller du fingret på en symbol visas ”pratbubblor” med kort information över resmålen. Klicka på en kartnål och du får upp en informationsruta som innehåller beskrivning och ev. lite historia om resmålet.

3. Se punkt 4 och 5 under ”På dator”